10 tipp a megálmodott haj eléréséhez

10 tipp a megálmodott haj eléréséhez

Te is gyönyörű, légies, ragyogó és főleg egészséges hajra vágysz? Itt van pár jó tanács, hogyan érheted el.

 

1.Ne moss hajat minden nap

Feleslegesen leterheled ezzel a hajat. Nehéz leszokni róla, de próbáld meg fokozatosan – először minden másnap, aztán minden harmadik nap. A szakértők szerint elég a heti két hajmosás, aztán szabadon hagyni megszáradni és széles fogú fésűvel megfésülni.

 

2. Felejtsd el a gyakori hajszárítást is

Mit tesz a meleg levegő, vagyis a hajszárítás a hajjal? Pontosan, kiszárítja és ennek „köszönhetően“ aztán a hajvégek is töredeznek.

 

3. Ne aludj nedves hajjal

És főleg ne gumiba csomózott hajjal, az maga a pokol. Ez egyenes út a hajtöredezéshez.

4. Amit megeszel, az meglátszik a hajadon is

Add meg szervezetednek a szükséges tápanyagokat, hogy hajad szép, egészséges és ragyogó legyen. Csökkentsd a cukor és a fehér liszt bevitelét és add meg a szervezetnek a fontos vitaminokat, mint például D, C, B vitaminok. A C vitamint megtalálod a brokkoliban, paprikában, eperben vagy citrusokban. A B7 vitamint, tehát a Biotint a tojásban, diófélékben, tejben, ribizliben vagy málnában találod meg.

 

5. Ne stresszelj

Igen, a stressz hatással van a haj egészségére. Hogy rossz hatással, azt mondanunk sem kell. Engedj meg magadnak egy kis pihenőt, bármilyet.

 

6. Mozogj

Még a mozgásnak is szerepe van abban, hogy hajunk milyen állapotban van. Segít oldani a stresszt, ami a lassú hajnövekedés okozója lehet. Elég akár séta is, kerékpározás, korcsolyázás, bármi ami feltölt.

„Add meg szervezetednek a szükséges tápanyagokat, hogy hajad szép, egészséges és ragyogó legyen.“
 

7. Próbálj ki valamilyen vitamin komplexet

Akár kapszulát, akár finom gumicukrot választasz, tudnod kell, hogy ez sokat segít a hajadnak. A BLOOM HAIR vitaminok tökéletesen kiegyensúlyozott összetevőket tartalmaznak, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és más összetevőket, melyek segítenek az álomhaj elérésében. Ezen felül glutén és laktóz mentesek, nem tesztelték állatokon és az egyszarvú gumicukrok még vegetáriánusok is. Próbáld ki és segíts hajadnak egészségessé válni és gyorsan nőni.

 

8. Vigyél fel hajmaszkot

Például készítsd el avokádóból. Keverd össze az avokádót tojássárgájával és egy kis mézzel. Vidd fel a hajra fél órára, hogy hasson, alaposan mosd le és hagyd a hajadat megszáradni. Újraéled majd.

  

9. Aludj

Legalább nyolc órát éjszaka. Mivel a testben végbe menő regenerációs folyamatok pont éjjel, alvás közben történnek. Tehát fogmosás, pisilés, fésülködés és alvás ☺

 

10. Védd hajad a napfény elől

A meleg és a napsugarak hatására a haj kiszárad, ezek után töredezni kezd. Nyáron tehát ne csak a bőrödet védd SPF krémekkel, de hajadra is szerezz be egy kalapot.

Vissza a blogba